-5%
Codenames družabna igra - slovenska verzija

Codenames družabna igra – slovenska verzija

18,90  z vključenim DDV

Igralcev : 2-8
Čas igranja : 15 min
Starost : 12 +

 

Razpoložljivost: Na zalogi SKU: 8594156310394 Kategorija: Oznaki: ,

Opis

Codenames družabna igra – slovenska verzija

Codenames družabna igra – slovenska verzija – tu se igralci razdelijo v dve skupini in s pomočjo asociacij ugibajo pravilne besede. Vsako skupino vodi skrivni agent, ki edini ve, kje se agenti nahajajo, a to lahko soigralcem sporoči le prek tajnih imen in psevdonimov. Igra leta 2016!

Igralcev : 2-8
Čas igranja : 15 min
Starost : 12 +

Kako se igra?

Na mizo se postavi 25 kartic z različnimi besedami – del besed bo pripadal eni skupini, del besed drugi, nekatere bodo nevtralne, ena kartica pa bo smrtonosna, saj bo njen izbor pomenil takojšen konec igre in poraz za ekipo, ki jo bo izbrala. Obe skupini nato določita igralca, ki bo dajal namige v obliki asociacij. Te dve vodji ekip bosta edini vedeli, katera beseda pripada komu. Vsakič, ko je skupina na potezi, bo vodja ostalim članom skupine dal namig v obliki ene besede (ta pa seveda ne sme biti enaka nobeni besedi iz kartic) in številke. Številka bo pomenila, koliko kartic je povezanih z njegovim namigom, npr. »živali, 3!«. Ostali igralci morajo sedaj poskusiti izbrati pravilne kartice. Igra poteka toliko časa, dokler ena skupina ne uspe odkriti vseh besed, ki ji pripadajo, oz. dokler ena skupina po pomoti ne izbere kartice morilca.

V čem je čar?

V ekipni povezanosti, ki bo naraščala iz poteze v potezo, ko boste uspešno ugibali, kaj je mislil vaš vodja ekipe in katere besede so prave. Prav tako je precej dober občutek, ko vam uspe zavesti nasprotnike, da po pomoti pokličejo vašega agenta, namesto svojega!

Komu je namenjena?

Codenames je izšla leta 2015 in na spletni strani BoardGameGeek po mnenju skupnosti takoj postala najbolj priljubljena igra za zabave (na prvih mestih je prehitela igre Avalon, Time’s Up in Dixit). Je tako preprosta, da jo lahko igrajo vse generacije – svetujemo le, da za mizo sedite najmanj štirje igralci hkrati.

Zakaj jo imamo tako radi?

Všeč nam je predvsem element spopada med dvema ekipama, ki pa nikoli ne privede do medsebojnega obračunavanja, temveč zgolj poskrbi za simpatično napetost. Obračun bo polagal predvsem vodja ekipe, ki ne bo mogel razumeti, kako niste znali povezati »metropolitanstva« z »opero« …

Igrače

Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij igrač.

Stran proizvajalca

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Bodi prvi ocenjevalec “Codenames družabna igra – slovenska verzija”