Družabna igra Heat eigrace

Družabna igra Heat

55,99  z vključenim DDV

Primerno za starost: 10+ let
Število igralcev: 1-6
Čas igranja: 60 min

Igralci upravljajo svoje dirkalne avtomobile po modularni stezi, pri čemer morajo paziti na hitrost, tveganja in segrevanje motorja.

Razpoložljivost: Samo še 1 na zalogi Šifra: 824968199015 Kategorija: Oznake: , , , , ,

Opis

Družabna igra Heat

Družabna igra Heat je dinamična in vznemirljiva družabna igra, ki simulira napete dirke z avtomobili iz obdobja klasičnega dirkanja. Igro sta razvila Asger Harding Granerud in Daniel Skjold Pedersen, poznana tudi po igri Flamme Rouge.

Cilj igre:

Cilj igre je prvi prečkati ciljno črto po določeni številki krogov. Igralci tekmujejo v upravljanju hitrosti, tveganja in segrevanja motorja svojih dirkalnikov, da bi se izognili nesrečam in kar najbolje izkoristili progo.

Igralna plošča:

  • Proga: Modularna igralna plošča z različnimi sekcijami dirkalne steze, ki ponujajo številne konfiguracije za različne dirke.
  • Avtomobili: Vsak igralec ima svoj avtomobil, ki ga premika po progi glede na svojo trenutno hitrost.

Potek igre:

  1. Priprava: Vsak igralec izbere avtomobil in ustrezne komponente, kot so kartice hitrosti, kartice segrevanja (Heat) in kartice nadzora (Stress).
  2. Načrtovanje: Igralci izberejo kartice hitrosti iz svoje roke, da določijo, kako hitro bodo vozili v tem krogu.
  3. Gibanje: Igralci premaknejo svoje avtomobile po progi glede na izbrane kartice hitrosti.
  4. Upravljanje toplote: Vsako pospeševanje ali tvegano manevriranje povzroča segrevanje motorja. Igralci morajo paziti, da se njihov motor ne pregreje, saj to vodi do kazni in potencialnih izpadov.
  5. Ohlajevanje: V določenih pogojih lahko igralci zmanjšajo segrevanje, kar jim omogoča boljše upravljanje tveganj.

Ključne mehanike:

  • Kartice hitrosti: Igralci izbirajo kartice hitrosti, ki določajo, koliko polj bodo premaknili svoj avtomobil. Izbirati morajo premišljeno, da se izognejo pregrevanju in nesrečam.
  • Kartice segrevanja (Heat): Vsako pospeševanje ali agresivno manevriranje dodaja kartice segrevanja v igralčevo roko, kar omejuje njihove možnosti za nadaljnje poteze.
  • Kartice nadzora (Stress): Kartice, ki omogočajo igralcem tveganje in pospeševanje, vendar z večjim tveganjem za nesreče.

Strategija:

Uspeh v igri HEAT zahteva premišljeno načrtovanje in dobro upravljanje tveganj. Igralci morajo uravnotežiti potrebo po hitrosti s tveganjem pregrevanja motorja in nesreč. Prava izbira trenutka za pospeševanje ali umirjanje vožnje je ključna za zmago.

Igralna izkušnja:

HEAT: Pedal to the Metal ponuja hitro in intenzivno igralno izkušnjo, ki združuje strateško načrtovanje in srečo. Igra je primerna za različne starostne skupine in nivoje izkušenosti, zaradi modularne igralne plošče in različnih strategij pa ponuja visoko stopnjo ponovljivosti.

Igra je v slovenskem jeziku.

Proizvajalec: Days of Wonder


Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij igrač.

OPOZORILO! Ni primerno za otroke do 3.leta starosti, ker bi lahko vdihnil ali pogoltnil majhne delce.
OPOZORILO! Igrača se sme uporabljati samo pod neposrednim nadzorom odrasle osebe! Obdržite embalažo, saj vsebuje pomembne informacije. Odstranite embalažo preden igračo izročite otroku.
Igrača je proizvedena v skladu s CE standardi. Izdelano v Nemčiji.