Kategorija LEGO Minecraft predstavlja inovativno združenje dveh izjemno priljubljenih svetov – LEGO kock in virtualnega sveta Minecrafta. Gre za serijo gradljivih kompletov, ki so navdihnjeni po priljubljeni videoigri Minecraft. Te komplete je ustvaril LEGO Group v sodelovanju s Mojangom, da bi prinesel doživetje igre Minecraft v fizični svet.

Vsak komplet v kategoriji vključuje LEGO kocke in elemente, ki omogočajo gradnjo različnih predmetov, bitij in krajin, ki jih igralci prepoznajo iz Minecrafta. To vključuje ikonične like, kot so Steve, Creeperji, Endermani in številne druge like, ki jih igralci običajno srečajo med igranjem igre.

Poleg tega so komponente oblikovane tako, da posnemajo retro-pikselski videz igre Minecraft, kar dodaja dodatno vzdušje nostalgičnega navdušenja. To pomeni, da so kocke LEGO običajno postavljene v kvadratno obliko, ki spominja na videz igre Minecraft. Vključujejo pa tudi posebne elemente, kot so TNT bloki, diamanti, različni mineralni viri in še več.

Kategorija ponuja raznolikost kompletov za gradnjo, ki so primerni za različne starostne skupine in izkušnje graditeljev LEGO. Začenši z manjšimi kompleti, ki vključujejo osnovne like in strukture, pa vse do večjih kompleksov, ki omogočajo gradnjo večjih in bolj podrobno oblikovanih svetov. Kategorija omogoča ustvarjanje lastnih pustolovščin in oživljanje ljubljenih elementov igre Minecraft na novo, fizično raven.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.