Otroški avto na akumulator

Otroški avto na akumulator

Kupujete otroški avto na akumulator?

1.Velikost avta :

Velikost avta na slikah v internetnih trgovinah izgleda več ali manj enaka, kar v realnosti ni čisto tako. Za primerjavo spodaj objavljamo sliko.

Otroški avto na akumulator eigrače

Velikost levega avta BMW je 105 cm x 66 cm x 51 cm , srednje Toyote pa 159 cm x 93 cm x 83 cm . Na sliki na netu avta izgledata približno enako. Velikost BMW-ja je primerna za otroke stare dve leti, v starost 3-4 pa ga bodo že prerasli. Nekateri starši zato kupijo takoj večji avto in otroka vozijo z daljinskim upravljalcem, otrok pa sam ne more doseči pedalke za gas in avta samostojno ne more voziti. Če imate željo, da bo otrok pri dveh letih sam vozil avto, mu ne kupujte velikih avtomobilov za starost 3+.

2. Moč motorjev :

Za moč avta je pomembna moč motorjev in število motorjev. Na trgu tako obstajajo avti na 2 pogonska motorja in 4 pogonske motorje. Moč motorjev gre od 35 W do ca 300W na en motor. Pri nakupu moramo biti pozorni na skupno moč. V primeru, da imamo terene s klanci , kupimo avto z močnejšimi motorji. Priporočeno je vsaj skupna moč 400W.

3. Baterije :

Za čas trajanja baterije je pomemben podatek Ah ( amperske ure ). Več je Ah, dlje časa se bo pri enem polnjenju vozil otrok. Običajno vso v avtih vgrajene baterije od 4,5 Ah do 20 Ah. Najbolj običajne so 12V svinčene baterije. Te baterije niso občutljive na prekratko ali predolgo polnjenje. Te baterije uničimo , če jih spraznimo do konca in pustimo dlje časa prazne.
V pomladanskih mesecih tako prihajajo reklamacije baterij, ker se otroci jeseni prenehajo vozit, starši pa pustijo prazno baterijo čez zimo. V primeru daljšega neuporabljanja baterijo napolnimo in izklopimo napajalne kable.

4.Eva gume :

Eva gume so precej boljše od plastičnih, saj ne ropotajo in imajo boljši oprijem.

5. Kaj morate paziti pri nakupu 24V avtomobila :

Pri kar nekaj slovenskih internetnih prodajalcih smo opazili, da reklamirajo avte, ki so 12 V , kot 24 V. Ponavadi gra za avtomobile, ki imajo 2 bateriji. Dve bateriji, ki sta vezani zaporedno imata 24 V, če pa sta vezani vzporedno, pa imata 12 V. 24V avto ima 24V napajalnik, 24 V motorje in 24 V elektroniko. V primeru, da se avto reklamira kot 24V, ima pa 12 V napajalnik, gre za prevaro.

Našo pestro ponudbo si lahko ogledate v kategoriji otroški avto na akumulator, ali pa nas obiščete v naši poslovalnici, kjer so avtomobili tudi razstavljeni.

 

Delite to objavo