Otroške družabne igre

Družabne igre

Otroške družabne igre

Otroške družabne igre so že dolgo pomemben del otroštva, saj ne le zabavajo, ampak tudi spodbujajo učenje in razvoj socialnih veščin. V dobi digitalne tehnologije, ko so otroci pogosto potopljeni v svet videoiger in spletnih platform, ostajajo otroške družabne igre klasičen in učinkovit način za spodbujanje medsebojnega sodelovanja, reševanja problemov in razvijanja komunikacijskih spretnosti. Za vas smo pripravili seznam odličnih otroških družabnih iger, ki jih najdete v naši ponudbi.

Družabna igra Easter Quest

Vabimo vas, da se pridružite razburljivi pustolovščini skozi čarobni svet družabne igre – Easter Quest! Ko se bliža praznik Velika noč, je to popolna priložnost, da svojim otrokom podarite izkušnjo, ki bo poleg zabave poglobila tudi njihovo razumevanje tradicij in pomena praznovanja Velike noči.

Otroške družabne igre.
Primerno za starost: 5+ let, število igralcev: 2-4, čas igranja: 15-20 minut

Bliža se Velika noč, lov velikonočnih jajčkov pa je vedno priljubljen tako za otroke kot za odrasle. Izostrite svoj vid in se potopite v pustolovščino z igro Easter Quest in postanite najhitrejši lovec velikonočnih jajc v igri!

V družabni igri Easter Quest je vaš cilj zbrati čim več žetonov jajc. Na začetku poteze se pokaže karta, ki ustreza žetonu jajca. Vsa jajca so morda videti enaka, vendar se v resnici nekoliko razlikujejo.

Hitreje ko najdete pravi žeton jajca, večje so vaše možnosti, da ga zberete. Zmaga tisti, ki do konca igre zbere največ jajc!

Z živahnimi barvami – To čudovito igro je ilustrirala Marine Cazaux.

S sestavnimi deli, izdelanimi po meri – Z igralnimi elementi, prilagojenimi za majhne otroke, vključno z velikanskimi kockami in barvitimi figuricami.

Igriva in poučna – igra Easter Quest omogoča igralcem, da razvijajo prostorsko zaznavo in se učijo računskih spretnosti, vse to pa se dogaja v razburljivem tekmovanju, kdo bo našel največ jajc.

Družabna igra Snack Happens

Ljudje so končno odšli in živali imajo prost dan. Čas je za napad na hladilnik! Ena za drugo prinašajo v svoja skrivališča okusne prigrizke, kot so melona, torta in paprika. Toda kdo bo najhitreje napolnil svoje skrivališče?

Otroške družabne igre
Primerno za starost: 5+ let, število igralcev: 2-4, čas igranja: 15-20 minut

V igri Snack Happens igralci prevzamejo vloge mačke, miši, psa in papagaja, katerih cilj je čim bolj napolniti skrivno skrivališče. Aktivni igralec to stori tako, da v spodnji del škatle, ki predstavlja hladilnik, čim natančneje meče lesene žetone. Glede na to, kje žetoni pristanejo, lahko izberejo in izvedejo določeno akcijo. Vsi ostali igralci lahko nato izmenično izberejo in izvedejo eno od dejanj, ki so pokrita z žetoni. Naslednji krog se začne tako, da naslednja oseba po urinem kazalcu ponovno vrže žetone v hladilnik.

Posebni akciji: Škatla za prigrizke in Mešalnik poskrbita za dodatno razburljivost v tej živahni otroški igri.

Družabna igra Lovljenje ribic

Čarobna igra, ki združuje glasbo, gibanje ter zabavo. Navdušila bo otroke in odrasle, saj je popolna za družinske večere, zabave ali sproščanje ob koncu dneva. Pripravite se na nepozabno pustolovščino v morskih globinah!

Otroške družabne igre
Primerno za starost: 3+ let, število igralcev: 1-5, čas igranja: 15-20 minut

Narejena je iz trpežne plastike in se ponaša z živahnimi večbarvnimi detajli, ki bodo takoj pritegnili pozornost. Ta igra vas bo popeljala v čaroben svet podvodnih bitij in morskih globin, ter vam omogočila, da doživite občutek pravega ribiškega podviga.

V paketu prejmete kar pet ribiških palic, kar omogoča več igralcem, da se hkrati preizkusijo v lovljenju ribic. Glasba bo vas in vaše prijatelje popeljala v čaroben svet in vam dala občutek, da ste resnično pod vodo. Med igro se igralna plošča vrti za še več zabave pri lovljenju!

Ampak to še ni vse! Ta izjemna igra vključuje kar 45 ribic, ki čakajo, da jih ulovite. Vsaka ribica ima svojo barvo, kar dodatno popestri igro ter spodbuja razvoj otrokovega barvnega razumevanja in koordinacije.

Družabna igra Piratski sod

Piratski sod je odlična izbira za družabne dogodke, zabave ali preprosto sproščeno igranje s prijatelji in družino. Z mešanico napetosti in smeha prinaša edinstveno izkušnjo, ki jo bodo igralci zagotovo dolgo pomnili. Skratka, pripravite se na pustolovščino s Piratskim sodom!

Primerno za starost: 3+ let, število igralcev: 2-4, čas igranja: 10-15 minut

Vsak igralec prevzame vlogo drznega pirata, ki se s sabljo odpravlja na pustolovščino, da bi preveril, ali je njegov čas za boj ali pa bo ostal v varnem zavetju.

Igralci se izmenjujejo pri vstavljanju svojih sabelj v sod, pri tem pa morajo biti previdni in hkrati spretni, saj nikoli ne vemo, kdaj bo pirat eksplodiral iz svojega lesenega zavetja. Vsaka poteza prinaša napetost, saj se vsak igralec sprašuje, ali je prav on tisti, ki bo sprožil piratski “bum”!

Družabna igra Labirint Junior

V kleti začaranega gradu se dogajajo čudne stvari. Tam se nahajajo prijazni duhovi in čudoviti zakladi, ki pa jih je težko najti, saj se nenehno premikajo! Igralci morajo raziskati klet in najti skrite predmete. Tisti, ki najde največ skritih predmetov, zmaga!

Ravensburger družabna igra Labyrinth Junior
Primerno za starost: 4+ let, število igralcev: 2-4, čas igranja: 15-20 minut

Pravila igre so preprosta: igralci premikajo labirintsko ploščo, da ustvarijo nove poti, nato pa se premikajo po teh poteh, da dosežejo enega od predmetov. Spreminjanje labirinta prinaša element naključnosti in strategije v igro, saj igralci morajo prilagoditi svoje poteze glede na trenutno postavitev labirinta.

Labirint Junior podjetja Ravensburger je odlična izbira za zabavno družinsko igro, ki združuje elemente iskanja, strategije in spretnosti.

Družabna igra Lačne žabice

Predstavljamo vam zabavno in dinamično družabno igro, ki bo zagotovo navdušila vso družino – “Lačne žabice”! Katera žaba lahko ugrabi največ žogic iz sredine ribnika? To je vprašanje, ki bo določilo zmagovalca v tem hitrem in razburljivem prehranjevalnem tekmovanju.

Primerno za starost: 4+ let, število igralcev: 2-4, čas igranja: 15-20 minut

Vsak igralec prevzame vlogo ene izmed štirih žabic, ki čakajo ob robu ribnika, polnega bleščečih žogic. S pritiskom na ročico svoje žabe, jo boste zagnali v akcijo, da poskuša ujeti čim več žogic iz sredine ribnika. Toda pozor! Tekmovanje je divje, saj se žabe premikajo hitro in nepredvidljivo.

Zmagovalec je tisti, ki na koncu igre ujame največ žogic. S preprostim, a zabavnim konceptom in dinamičnim načinom igranja, je “Lačne žabice” idealna izbira za družinske večere ali igro s prijatelji.

Otroške družabne igre so neprecenljiv vir zabave in učenja za otroke vseh starosti. Njihova interaktivna narava spodbuja razvoj socialnih, kognitivnih in motoričnih spretnosti, medtem ko hkrati krepi družinske vezi. Zato je pomembno spodbujati njihovo uporabo in vključevanje v otrokov vsakdanjik, saj predstavljajo zdravo in koristno alternativo digitalnim igram.

Delite to objavo