Splošni pogoji

Splošni pogoji :

Iskanje izdelka:

Izdelek lahko poiščete s pomočjo iskalnika, ki se nahaja zgoraj na sredini strani. V okvirček vpišete iskani izdelek in v osrednjemu delu zaslona se vam bodo izpisali iskani artikli s sliko in ceno. Iskanje lahko omejite tudi s kategorijami, tako da uporabite iskalnik levo od glavnega iskalnega okvirčka.

Predstavitev izdelkov ali storitev:

Vsak izdelek ali storitev je v elektronski trgovini predstavljena z osnovnimi podatki ter še z dodatnimi : naziv izdelka, slika, krajši opis, daljši opis, dodatni podatki (barva, velikost, sestava, navodila za vzdrževanje …), cena ter možnost ocene izdelka. Če želeni izdelek ali storitev želite položiti v nakupovalni voziček, preprosto kliknete na gumb “Dodaj v košarico”.

Nakupovalna košarica:

Nakupovalni voziček ima enako vlogo kot košarica v vaši trgovini, in sicer shranjuje izbrane izdelke ter vam kaže njihovo število. Vsebino košarice lahko pregledate vsak trenutek ter iz nje dodate ali odstranite izbrane izdelke. Izbranim izdelkom lahko spremenite količino s pritiskom na gumb “posodobi”.Glede na spremenjeno količino se preračuna celotna vrednost nakupa. Izdelke iz košarice lahko kadarkoli odstranite tako, da željen izdelek v koloni odstrani označite z kljukico in s pritiskom na gum “Posodobi”.

Postopek nakupa:

 1. Dodaj v košarico
 2. Nadaljujemo z nakupom ali pa kliknemo gumb na blagajno
 3. Izberemo vrsto dostave
 4. Vnesemo svoje podatke
 5. Vnesemo vrsto plačila
 6. Kliknemo gumb Zaključi nakup

Poprava napak pred oddajo naročila :

Pred oddajo naročila , lahko popravimo količino in potrdimo z gumbom Posodobi košarico, izdelek pa lahko tudi izbrišemo z klikom na X ob sliki izdelka.

Dostava:

Vse izdelke na zalogi odpremimo v 3 delovnih dneh po prejemu vašega naročila! Ob sobotah ,nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo, prav tako ni dostave z strani dostavnih služb. V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da le – te vpišete pod opombe na dnu naročila. Informacije pa so možne tudi po e-mailu: prodaja@eigrace.com Prodajamo in dostavljamo izključno na področju Republike Slovenije. Vse pogodbe se sklepajo v slovenskem jeziku. Izdelke, ki so pošli, vam bomo dobavili po predhodnem dogovoru z vami. Poklicali vas bomo po telefonu oz. sporočili na vaš elektronski naslov.

Stroški dostave:

Dostavo vršimo preko podjetja DPD  in Pošte Slovenije. Vsak kupec ima možnost izbire med temi ponudniki.

DPD

Cene dostave hitre pošte DPD : 3,99 Eura, pri nakupu nad 50 Eur je dostava brezplačna.

 

Cene dostave Pošte Slovenije : 3,99  Eura, pri nakupu nad 50 Eur je dostava brezplačna.
Pri plačilu po povzetju vse stroške transakcij krijemo mi ( Pogodba s Pošto Slovenije ).

Plačilo na obroke :

Plačilo na obroke je možno za imetnike kartice Diners. Maksimalno število obrokov je 6.

NLB Visa in Master card  plačilo na obroke je možno samo v naši fizični trgovini e-igrače, BTC hala A, Ljubljana.

 

 

 

Dobavljivost izdelkov :

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in ne bo dobavljivo, vas o tem obvestimo. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ne bo dobavljiv povrnemo denar. Pri opisu zaloge so možne napake, za katere se opravičujemo.

Informacija o cenah in DDV:

Vse navedene cene za izdelke so v Eur  in imajo že vključen 22 % DDV!
Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo.

Tajnost podatkov:

Podjetje Aztek d. o. o., Medvode  potrebuje za korektno izpolnitev naročila nekatere vaše osebne podatke. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih nikoli ne bomo posredovali tretjim osebam.

Odstop od naročila:

Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) določa, da ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga. Pri prodajni pogodbi začne odstopni rok 14 dni teči z dnem, ko potrošnik pridobi dejansko posest nad blagom.
Z uveljavitvijo pravice do odstopa od pogodbe iz 43.č člena ZVPot prenehajo obveznosti strank glede izpolnjevanja pogodbe ali sklenitve pogodbe, kadar je dal ponudbo za sklenitev pogodbe potrošnik. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje (vpiše se ime, fizični naslov ter, če je mogoče, telefonsko številko, številko telefaksa in elektronski naslov podjetja) o svoji odločitvi o odstopu od pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi vzorčni odstopni obrazec.
Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikom na voljo tu.

Obrazec za vracilo

Vračilo kupnine:

Kupcu, ki odstopi od naročila , vrnemo vsa opravljena plačila, poleg kupnine za blago tudi stroške dostave. Edini strošek pri odstopu od naročila je strošek vračila blaga.

V skladu z določili ZVPot ima potrošnik v primeru pogodbe, sklenjene na daljavo (kamor sodi tudi nakup preko spletne trgovine), pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, pri tem pa mu ni potrebno navajati razloga za svojo odločitev. Že prejeto blago mora potrošnik vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa prejeta plačila, in sicer nemudoma oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

Garancija:

Vsi artikli v elektronski trgovini imajo garancijo, za katero jamči podjetje Aztek d.o.o., Zgornje Pirniče 85/c 1215 Medvode. Garancijska doba je navedena za vsak artikel posebej in je priložena izdelku.

Reklamacija/Vrnitev izdelka:

V naši trgovini skrbimo za kakovost blaga. V primeru, da ste prejeli izdelek, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, ga bomo z veseljem nadomestili z drugim ali vam vrnili denar. Nepoškodovanega, v originalni embalaži, lahko brez pomislekov vrnete v roku 14 dni od prejema blaga na naslov: Aztek d.o.o, Medvode, Zgornje Pirniče 85/c 1215 Medvode in vrnili vam bomo vaš denar. Seveda lahko izdelek tudi zamenjate. Pošljete nam ga nazaj in poslali vam bomo drug artikel. V tem primeru bomo mi pokril stroške pošiljanja novega artikla, vi pa stroške pošiljanja pri vračanju. To storite z originalnim računom, ki ga dobite skupaj z izdelkom.

Stvarna napaka:

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake
Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) določa, da mora prodajalec potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:
1.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3.     če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4.     če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.
Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.
Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
–       odpravi napako na blagu ali
–       vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
–       blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
–       vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Če obstoj napake na blagu ni sporen, mora podjetje čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi. Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu sporen.

Podatki na straneh:

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine . Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka, sodijo zgolj kot informativni prikaz izdelka.

Veljavnost naročila:

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje! Kupec lahko odstopi od pogodbe v 14-ih dneh po prejemu blaga. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oz. telefon.

Varovanje podatkov:

Vse sklenjene pogodbe se hranijo v pisni in elektronski obliki na sedežu podjetja Aztek d.o.o., Medvode in so dostopne kupcem na sedežu podjetja v času delovnega časa.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika po zakonu o VARSTVU OSEBNIH PODATKOV (ZVOP-1). Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še:

 • Ime in priimek
 • E-poštni naslov
 • Kontaktni telefon
 • Primarni naslov in naslove za dostavo
 • Državo prebivališča
 • Čas in datum registracije
 • Arhiv komunikacije s ponudnikom

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih).

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje podatkov pa je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

Rok veljevnosti ponudbe:

Cene veljajo do objave novih cen v spletni trgovini.

Varstvo potrošnikov:

Pri prodaji spoštujemo zakon o varstvu potrošnikov. Preberite si, kaj o prodaji preko interneta pravi zakon o varstvu potrošnikov .

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Aztek,d.o.o.,Medvode ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Aztek,d.o.o.,Medvode, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Varstvo osebnih podatkov GDPR :

Varstvo osebnih podatkov GDPR

Plačilne kartice :

Sedež podjetja:

Aztek, d.o.o.,Medvode
Zgornje Pirniče 085c, Medvode
1215 Medvode
Direktor :
Matjaž Jeromen
matjaz@eigrace.com
Trgovina BTC Hala A
Tel : 01/810 90 61, Transakcijski račun :  SI56 0318 6100 1912 766, Identifikacijska številka za DDV ( ID) : SI20922205
Družba je registrirana pri okrožnem sodišču v Ljubljani, št. registerskega vpisa 1/26649/00
Znesek osnovnega kapitalaje 30.558,74 Eur.
Naš elektronski naslov: prodaja@eigrace.com

Delovni čas:

Sedež Podjetja : Od ponedeljka do petka od 9.00 do 16.00 ure.
Trgovina BTC Hala A  Ameriška ulica 13 , Ljubljana  – od ponedeljka do sobote od 9.00 do 20.00 ure  – Nedelja in prazniki zaprto, 24.12 od 9 do 16.30 ure, 31.12 od 9 do 16  ure.
Telefon :  040 770 846

Vodja spletne poslovalnice:

Matjaž Jeromen, tel. 040/ 172 968 , e-mail: matjaz@eigrace.com

Splošni pogoji v PDF obliki :

Splošni pogoji -22