Družabna igra s kartami Wizard (Čarodej) eigrače
Družabna igra s kartami Wizard (Čarodej) vsebina

Družabna igra s kartami Wizard (Čarodej)

10,49  z vključenim DDV

Število igralcev: 3-6
Čas igranja: 45 min
Starost: 10+ let

Taktična, napeta in nadvse zabavna igra za mnoge noči, za družine in večje družbe prijateljev, saj jo lahko igra kar šest igralcev hkrati!

Opis

Družabna igra s kartami Wizard (Čarodej)

Družabna igra s kartami Wizard (Čarodej) – Igra, ki vas bo spravila v bes!

Wizard je družabna igra s kartami, ki vas bo navdušila s svojo preprostostjo in globino. Igra je zasnovana tako, da jo osvojite v nekaj minutah, vendar omogoča izkušenim igralcem, da pokažejo svoje igralne spretnosti do največje mere. Wizard je edina igra s kartami, ki resnično omogoči dobremu igralcu vedno zmagati – ne glede na to, kakšne karte dobi.

Idealna za:

  • 3 do 6 igralcev
  • Igralce, starejše od 10 let

Potek igre

Igra je po mehanizmu podobna taroku, vendar z eno veliko razliko – vsak igralec mora vnaprej napovedati število štihov, ki jih bo v tej rundi dobil. Za pravilno napoved prejme točke izkušenj. Na koncu igre zmaga tisti, ki ima največ točk in je na dobri poti, da postane priznan čarodej.

Karte so razdeljene v štiri barve:

  • Najmočnejša karta v vsaki barvi je “13”
  • Najšibkejša karta je “1”
  • Nad vsemi “13” so štiri karte s čarodejem
  • Najšibkejše karte so štirje norčki, ki so vedno šibkejši tudi od “1”

V vsaki rundi je ena barva adut. V prvi rundi vsak igralec dobi le eno karto, kar pomeni, da je možen le en štih. V vsaki naslednji rundi dobi vsak igralec eno karto več, kar povečuje tudi število možnih štihov. Vsak igralec napove, koliko štihov bo dosegel, in čarovniški zaupnik te napovedi zapiše v blokec resnice. Glede na pravilno napovedano število štihov igralci prejmejo točke izkušenj. Igralec z največ točkami po vseh rundah zmaga. Število rund je odvisno od števila igralcev.

Dodatne značilnosti

Za raznolikost in neskončno zabavo poskrbijo različice v napovedovanju in stavah. Edinstvenost igre je v tem, da lahko izkušen igralec z zelo močnimi kartami napove, da bo dobil samo en štih – in res lahko doseže točno to!

Zakaj je igra Wizard posebna

Wizard bo navdušil vse, ki radi zmagajo zaradi svojih igralskih sposobnosti in ne le zaradi sreče. Pravila so preprosta, vendar igra ponuja neslutene globine igranja. Čeprav je to igra znanja, izkušenj in spretnosti, se lahko brez težav pridružijo tudi novi, neizkušeni igralci, ne da bi pretirano vplivali na kvaliteto igre.

Proizvajalec: Amigo Spiele
Država porekla: Nemčija


Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij igrač.

OPOZORILO! Ni primerno za otroke do 3.leta starosti, ker bi lahko vdihnil ali pogoltnil majhne delce.
OPOZORILO! Igrača se sme uporabljati samo pod neposrednim nadzorom odrasle osebe! Obdržite embalažo, saj vsebuje pomembne informacije. Odstranite embalažo preden igračo izročite otroku.
Igrača je proizvedena v skladu s CE standardi.