Otroški poganjalci – kako izbrati poganjalec za vašega malčka?

otroši poganjalci

Otroški poganjalci – kako izbrati poganjalec za vašega malčka?

Otroški poganjalci so odlično orodje za spodbujanje motoričnega razvoja pri otrocih že od najzgodnejših let. S svojo preprosto zasnovo in brez pedalov omogočajo otrokom, da se naučijo ravnotežja in koordinacije, pripravljajo pa jih tudi na kasnejše učenje vožnje s kolesom. Ko pa pride čas, da izberete poganjalec za vašega malčka, se lahko znajdete pred precejšnjim izzivom.

Tu je nekaj ključnih stvari, na katere morate biti pozorni pri izbiri:

Velikost in višina

Pomembno je, da izberete poganjalec, ki ustreza višini vašega otroka. Previsok ali premajhen poganjalec bo lahko povzročal težave pri vožnji in ne bo nudil optimalne izkušnje.

Višina sedeža

Višina sedeža mora biti taka, da ima otrok stopala popolnoma na tleh. Sedež naj bo udoben in prilagodljiv. Omogočil naj bi enostavno prilagajanje višine glede na otrokovo rast, da bo lahko poganjalec uporabljal dlje časa.

Material in teža

Kvaliteten material je ključnega pomena za varnost in vzdržljivost. Poskrbite, da je poganjalec narejen iz trpežnih materialov (alumiji, aluminij-magnezij), ki lahko prenesejo običajno rabo. Hkrati pa naj bo dovolj lahek, da ga bo lahko otrok enostavno obvladoval.

Pnevmatike

V praksi se pri izbiri pnevmatik srečujemo predvsem med izbiro EVA gume in napihljivimi pnevmatikami. Prednost Eva gume je v teži, saj je za več kot pol kolograma na posamezno kolo lažja od napihljivih pnevmatik. Velikost in material koles sta pomembna faktorja. Kolesa naj bodo dovolj velika, da omogočajo stabilno vožnjo po različnih površinah, hkrati pa naj bodo narejena iz kakovostnega materiala, ki zagotavlja dober oprijem.

Zavore

Zavore za poganjalce niso potrebne, saj je otrok z nogami na tleh in zavira z nogami. Če je otrok mlajši od 3 let ne more dovolj stisniti zavorne ročke. Zavorne ročke, ob padcu predstavljajo samo dodatno nevarnost. Skratka, zavore odsvetujemo.

Omejevalnik obračanja

Omejevalniki obračanja preprečujejo krmilu, da bi se obrnili za cel krog. Je varnostni dodatek, ki preprečjue padce, hkrati pa otroku omejuje občutek za popolno obračanje krmila. Ta občutek bo prej kot slej potreboval, saj pri pravh kolesih tega omejevalnika ni. 

Poznamo 2 tipa otroških poganjalcev:

Poganjalec Big Bobby Car Neo – rdeča barva

Poganjalec v obliki avtomobila je običajno oblikovan tako, da spominja na avtomobil. Ima sedež, volan, kolesa in pogosto tudi dodatne detajle, kot so luči, zvok, ogledala itd.

Avto je običajno manjši od otroškega kolesa in je bolj primeren za manjše otroke.

Avto spodbuja igro in domišljijo ter omogoča otrokom, da se zabavajo med vožnjo.

Avto je pogosto bolj namenjen zabavi in igri. Otroci se lahko z njim vozijo po dvorišču ali notranjih prostorih ter se igrajo vlogo voznika.

Otroški poganjalec kolo Galaxy

Poganjalec v obliki kolesa običajno posnema videz pravega otroškega kolesa. Ima okvir, krmilo, sedež in kolesa ter je običajno bolj podoben pravemu kolesu, ki ga otrok kasneje lahko uporablja.

Kolo je bolj prilagojeno za učenje vožnje s pravim kolesom, saj otroka nauči osnovnih spretnosti ravnotežja in upravljanja s kolesom.

Kolo je večje od otroškega avta, saj posnema velikost pravega otroškega kolesa.

Otroški poganjalci so v naši poslovalnici tudi razstavljeni, ogledate pa si ji lahko tudi v kategoriji poganjalci.

Delite to objavo