balinčki

Balinčki Flinger iz gume

19,99  z vključenim DDV

Razpoložljivost: Ni na zalogi Šifra: 3830012740116 Kategorija: Oznaka:

Opis

Balinčki Flinger iz gume

Prstomet

Prstomet je zabavna igra za 2 ali 4 igralce vseh starosti. Igra se lahko na asfaltnih, peščenih ali travnatih površinah, prav tako je primerna za zaprte prostore oz.dvorane.

V kompletu je 8 velikih ploščkov in 2 mala ploščka. Ploščki so uradni tekmovalni za ligo Prstome in so izdelani iz prave gume.

Prvo igro začne igralec, ki je prevzel mali plošček in temu ploščku približa veliki plošček. Nasprotni igralec oz.par poskuša svoj plošček približati še bližje. Igra temelji na načelu, da želijo igralci čimbolj približati ploščke malemu ploščku in seveda tisti igralec oz. par, ki ima bližje vsaj en plošček zmaga igro. Vsak približan plošček je vreden 1 točko. V seštevku enega kroga igre se štejejo vsi ploščki igralca (para), ki so bližje malemu ploščku od nasprotnikovih ploščkov. Vsak naslednji krog igre mali plošček meče zmagovalec prejšnje igre.

Zmagovalec je tisti (par),ki prvi doseže 13 točk oziroma lahko igro še popestrimo, da igramo na 2 točki končne razlike (nadaljujemo z igro). Tako igra postane še bolj napeta.

V vsaki naslednji novi igri mali plošček prevzame poraženec prejšnje igre.

 

Tarča

Igro lahko nadgradimo tudi tako, da mečemo ploščke na tarčo, pri čemer je zmagovalec tisti, katerega seštevek točk je največji. Tarča ni predpisana, je pa v uporabi klasična lokostrelska tarča. Pri igri “tarča” mečemo 4 ali vseh 8 ploščkov, število igralcev pa ni omejeno.

 

Približaj in zmagaj
Zmagovalec kroga je ekipa 2, ki je modri plošček približala najbližje malemu ploščku. Osvojila je 1 točko, saj je naslednji najbližnji plošček rdeč, ki pripada nasprotni ekipi.