GraviTrax je inovativna in zabavna konstrukcijska igra, ki jo je ustvarilo podjetje Ravensburger. Ta igra ne le spodbuja ustvarjalnost, ampak tudi razvija razumevanje osnov fizike, gravitacije in kinematike na zanimiv in poučen način. Sestavljen je iz modularnega sistema, ki omogoča igralcem, da zgradijo svoje izzivajoče proge za žogice, sledijo gibanju in raziskujejo svet gravitacije.

Modularna gradnja: GraviTrax vključuje raznolike gradbene elemente, kot so tirnice, mostovi, tuneli, in posebni bloki, ki igralcem omogočajo oblikovanje lastnih prog in izzivov. To spodbuja kreativnost in razvoj prostorskega razumevanja.

Žogice z magneti: Glavni element igre so kroglice z magneti, ki se premikajo po tirnicah. Magnetna privlačnost omogoča, da žogice ostanejo na tirnicah tudi med vratolomnimi manevri, kar dodaja dimenzijo izziva in zabave.

Zakonitosti gravitacije: GraviTrax je zasnovan tako, da igralci razumejo osnove fizike, kot so gravitacija, kinematika in sila. Sestavljanje prog zahteva premišljeno načrtovanje, saj morajo žogice premagati različne ovire na poti.

Raznolikost dodatkov: Poleg osnovnega seta obstajajo dodatki, kot so razširitveni kompleti, ki omogočajo igralcem, da razširijo svoje proge in dodajo nove elemente, kot so pospeševalniki, rotacijski elementi, in drugi, ki še povečajo kompleksnost in zabavnost igre.

Navodila in izzivi: GraviTrax vključuje tudi podrobna navodila za sestavljanje različnih prog in postavitev elementov. Poleg tega pa se lahko igralci preizkusijo v izzivih, ki spodbujajo reševanje problemov in razvoj logičnega razmišljanja.

GraviTrax je tako več kot le igra – je edukativno orodje, ki združuje zabavo z učenjem osnov fizike. S sposobnostjo prilagajanja in nadgrajevanja, GraviTrax ohranja svežino in privlačnost ter ustvarja nepozabne izkušnje za igralce vseh starosti.

Filter